Chromecast

chromecast-aangesloten-op-tvMet de Chromecast mediaspeler (of media streamer) kun je zeer eenvoudig je basis-tv opwaarderen tot een (beperkte) smart tv. Door de chromcast in de HDMI uitgang van je tv te stoppen kun je met iedere tablet, telefoon of laptop in het zelfde netwerk beelden naar de Chromecast pushen.

Wanneer je bijvoorbeeld met de Uitzendinggemist app een aflevering wil bekijken op de tv dan start je de uitzending op je telefoon en klik je vervolgens op het chromecast symbool. De Chromecast streamt vervolgens zelf de aflevering terwijl je met je mobiel eenvoudig de aflevering kunt pauzeren etc.

Helaas gaat dit streamen van uitzendinggemist nog niet in HD. Youtube filmpjes bijvoorbeeld zijn wel volop in HD te vinden. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de uitzendinggemist app van RTL binnenkort ook chromecast ondersteuning.

De Chromcast werkt dus draadloos op je huidige Wi-Fi netwerk en is daardoor ook eenvoudig te gebruiken door anderen. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld youtube filmpjes pushen naar de youtube wachtrij van de Chromecast. De nieuwe versie (zoals op de afbeeldingen) beschikt ook over de mogelijkheid om Wi-Fi verbinding te maken op de 5 Ghz band. Wanneer je router dit ondersteund behoren haperingen tot het verleden, immers, de meest Wi-Fi lag wordt veroorzaakt door teveel drukte in de standaard 2.4 Ghz bandbreedte.

Je kunt de Chromecast bestellen bij Bol of Coolblue.

[bol_product_links block_id=”bol_56a25b20be883_selected-products” products=”9200000049577657″ name=”chromecast” sub_id=”prod-afb1″ link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]